BEEPAY.si

Kako mi lahko BEEPAY.si pomaga

Kaj omogoča aplikacija BEEPAY.si

Beepay omogoča, da prejmete plačilo v živo od svojih kupcev, tudi če kupec nima gotovine, in vi npr. nimate POS terminala.

Primera uporabe

Na vaši tržnici ali kmetiji se oglasi kupec, ki nima gotovine oz. želi plačati elektronsko. POS terminala nimate, kupec pa ima VALU ali mobilno banko.

Opravljate storitve na terenu. Zaradi manjšega obsega se za POS terminal niste odločili. Z Beepay vam lahko stranka plača tudi, ko pri roki nima gotovine.

Kako aplikacija deluje

V aplikaciji vnesete znesek plačila ter pritisnete tipko za način plačila. Program prikaže QR kodo odvisno od načina plačila, ki jo plačnik skenira s svojim telefonom ter izvede plačilo.

Koliko stane

Osnovna verzija je brezplačna. Na voljo bo tudi plačljiva verzija z dodatno funkcionalnostjo.

Kako pričnem z uporabo

Namestite si aplikacijo na vašo Android napravo ter vnesite nastavitve. V primeru VALU sklenete pogodbo z VALU (Telekom Slovenije).

Ali je vezan na Čebelca BIZ in MOBI

Beepay lahko popolnoma normalno uporabljate tudi, če ne uporabljate Čebelce BIZ ali MOBI.

Navodila za uporabo

Tu najdete odgovore na prva vprašanja, ki se vam lahko pojavijo po namestitvi aplikacije.

Namestil sem si aplikacijo, kaj sedaj

Kliknite menujsko tipko zgoraj desno in pojdite na Nastavitve. Ko tu vnesete potrebne nastavitve, se vam bodo tipke za plačila na prvi strani aktivirale. Povsod znotraj aplikacije vas spremljajo dodatna navodila o strani, na kateri ste.

Kliknite menujsko tipko zgoraj desno in pojdite na Nastavitve. Če boste vnesli podatke o sebi in svojem bančnemu računu, boste aktivirali tipki SI banke ter EU banke. Ti vam omogočata prejemanje plačil preko QR kode Slikaj in plačaj, ki jo plačnik slika v svoji mobilni banki. Za prejemanje plačil preko VALU najprej sklenete pogodbo z njimi. Več o tem v vprašanjih nižje.

Kako do QR kode, ki jo plačnik skenira in plača preko svoje m-banke

Na Nastavitve vnesite podatke o sebi in svojem bančnem računu. S tem si aktivirate tipko SI banke. S pritiskom na tipko se prikaže QR koda, ki jo plačnik skenira s svojo mobilno banko, da izvede nakazilo na vaš račun.

Ali mi lahko plača tudi uporabnik tuje (EU) banke

Da, v tem primeru kliknite tipko EU banke in pokazalo se bo nekoliko drugačna QR koda. Testirano je bilo z n26 in Revolut.

Katere so prednosti in omejitve prejema plačil preko mobilnih bank

Prednost: skoraj vsak ima na telefonu nameščeno mobilno banko. Slabost je, da ni načina, kako bi aplikacija Beepay za vas preverila, ali je bilo plačilo res poslano oz. prejeto. Tako, da morate to "analogno" ugotoviti sami.

Kaj je VALU, ima kakšne prednosti

VALU je mobilna denarnica, ki jo nudi Telekom Slovenije, a jo lahko uporabljajo uporabniki vseh mobilnih ponudnikov. Omogoča hitro plačevanje. V tem primeru bo program zanesljivo preveril ali ste plačilo prejeli.

Kako sklenem pogodbo in nastavim VALU

Izpolnite kratek obrazec na strani telekoma ali kar neposredno kontaktirajte g. Šefa na ales.sef@telekom.si.

Ali bodo možni dodatni načini plačila

Da.

Imam težave oz. dodatna vprašanja

Prosim kontaktirajte nas na tipki spodaj.

[v pripravi]
stran je še v delu   produkt avtorjev Čebelca BIZ